Categoriën

Recepten
24
Ingrediënten:

2 1/4 kopje Japanese rijst
2 1/4 kopjes wate

Bereiding:
Doe de rijst in een grote kom en was het met koud water. Herhaal het wassen tot het water weer nagenoeg helder is. Giet de rijst in een vergiet en laat het gedurende 30 minuten staan. Zet de rijst in rijstkoker en voeg het water toe. Laat de rijst weken in het water ten minste 30 minuten (een uur is ideaal). Breng de rijst aan de kook (op hoog vuur). Draai het vuur laag en laat het ongeveer 20 minuten koken, of tot het water is bijna weg. Zet het vuur uit en laat het stoom in de pan gedurende 15 minuten voor het openen van de deksel. Roer de rijst om met een rijst spatel en serveren in individuele rijst kommen.
Geplaatst in Categorie: Rijst
RSS comment feed
Pagina: 1 van 1

Reacties

Er zijn geen reacties, wees de eerste om er een te plaatsen.

Plaats een reactie

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Website

Populaire recepten